LOGO%203D.jpg

separador blanc.jpg

Qui som?

separador blanc.jpg

Des del 2017 som una marca amb uns principis molt clars i marcats: solidaritat, respecte i valors. És per això que estem vinculats a diferents projectes socials i mediambientals als quals destinem un percentatge dels beneficis obtinguts. Aquests beneficis els aconseguim gràcies a diferents productes totalment orgànics i sostenibles on hi marquem dissenys elaborats per la nostra il·lustradora. Cada grup col·laborador participa amb una sèrie de productes associats especialment a l'entitat. Cada campanya té el mateix objectiu i finalitats, la recaptació de fons amb fins socials i a el mateix temps ajudem a conèixer aquestes organitzacions. Un cop finalitzada la venda dels productes es publica a les xarxes socials l'import total recollit i es fa el donatiu a l'entitat.

separador blanc.jpg

cert01.jpgcert02.jpgcert03.jpgcert04.jpgcert05.jpgcert06.jpgcert07.jpgcert08.jpg

separador blanc.jpg

S_SDG_logo_without_UN_emblem_horizontal_Transparent_WEB.png

separador blanc.jpg

Footmoments és una marca que garanteix als seus clients i Col·laboradors un model de producció sostenible i responsable. Per aquest motiu ens marquem uns Objectius de desenvolupament sostenible. Els punts 12 i 17 sostinguts a la sèrie d'Objectius que conté l'ODS són els que garantim actualment amb la sèrie d'activitats de producció que duem a terme a Grup Arpuba.

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-12.jpg

A Footmoments assolim notablement una producció sostenible amb una sèrie d’accions que duem a terme per aconseguir intentar contaminar el mínim possible. Aquestes accions són les següents. Utilitzem tintes ecològiques lliures de tòxics i de plom, per altra banda paper reciclat a l’hora de presentar els nostres productes i per últim productes ecològics per aconseguir reduir els residus que se’n generen. De totes maneres seguirem treballant per tal d’assolir cada vegada més una producció al 100% responsable i viable.

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-17.jpg

Un dels principals objectius de la marca Footmoments és aconseguir, mitjançant la unió, col·laborar amb entitats benèfiques per tal d’aconseguir recaptar fons i destinar-los a aquestes. D’aquesta manera aconseguirem posar el nostre granet de sorra per tal d’intentar assolir que cada ONG tingui els mitjans necessaris per realitzar la seva finalitat solidària. 

Vols conèixer amb qui col·laborem?

Grup Arpuba col·labora paral·lelament amb entitats que assoleixen altres objectius sostinguts a la ODS.

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-06.jpgS_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-14.jpg       

Ocean Cats és un equip esportiu que han iniciat un projecte el qual es durà a terme durant el 2022. És un repte solidari que té com a objectiu la conservació dels mars i oceans. Grup Arpuba hi ha col·laborat recentment oferint-los-hi la seva equipació.

ocean-cats-logo-h%20(1).png style=

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-01.jpgS_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-02.jpg

  

Som sostre és una organització sense ànim de lucre que s’encarrega de mantenir un vincle amb aquelles persones que no tenen sostre oferint-los-hi un tracte d’igualtat i ajudant-los i recolzant-los en el seu camí. Grup Arpuba ha col·laborat amb aquesta entitat oferint-los-hi roba d’abric.

som_sostre

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-10_1.jpgS_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-05.jpg

  

Una altra de les accions que ha fet Grup Arpuba ha sigut una donació de roba de treball per les noies de la Porta del Món. La Porta del Món és un bar-restaurant sense ànim de lucre gestat i parit per banyolines de diferents orígens. Cuina mediterrània, amb flames d’arreu del món. Aturades especials al Marroc i a Catalunya.

la_porta_del_mon

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-10_1.jpgS_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-05.jpg

  

Càritas és una entitat catòlica que té com a principal objectiu acollir les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social, acompanyant-los i donant-los-hi suport en el seu dur i llarg camí.  Grup Arpuba col·labora amb aquesta entitat fent donacions de roba en estoc per  aquelles persones que es troben, malauradament, en aquesta situació.

Caritas

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-10_1.jpg

  

L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona és una institució privada sense ànim de lucre, amb vocació de servei públic. El seu objectiu és l’atenció hospitalària integral de dones, nens i adolescents. Actualment és  un dels centres pediàtrics d'alta especialització més importants d'Europa. Grup Arpuba posa de la seva part fent donacions de roba en estoc a aquesta institució.

SJD

RATLLA_GRIS2.png

S_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-10_1.jpgS_SDG_Icons_Inverted_Transparent_PRINT-05.jpg

  

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) és un centre d’investigació que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. Footmoments va participar conjuntament amb IDIBGI i la Fundació Oncolliga Girona per la campanya de samarretes “Tot anirà bé” la qual tenia com a propòsit recaptar fons per a la investigació de la COVID-19 mitjançant els mecanismes que disposava l’empresa. 

idibgi

RATLLA_GRIS2.png

Vols conèixer tots els objectius?

separador blanc.jpg

Foto Qué son los 17 Objetivos de Desarrollo Sostenible y la Agenda 2030

Què són els 17 Objectius:

Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030

Et preocupa el futur de les persones, del planeta i de la natura? És probable que hagis escoltat parlar de l'Agenda 2030 i dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, però no tinguis clara la seva gran importància. En aquest post t'expliquem en què consisteixen, quan, per què es van crear i per què són importants.

¿Com es van crear els Objectius de Desenvolupament Sostenible?

L'any 2015 diversos caps d'Estat i de Govern de diversos països que formen part de Nacions Unides, es van reunir a la Cimera de Desenvolupament Sostenible i van elaborar l'Agenda 2030 que conté els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.


Els Objectius de Desenvolupament Sostenible pretenen ampliar els Objectius de Desenvolupament de l'Mil·lenni (ODM) i assolir aquells objectius que no es van complir. La idea central és que tots els països, amb independència del seu nivell de desenvolupament o riquesa, es comprometin a promoure la prosperitat i a protegir el medi ambient. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible no són obligatoris però cada país assumeix la responsabilitat de treballar pel seu compliment.

¿Quins són els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible?

 A l'Agenda 2030 es detallen 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que són metes que garantiran un futur millor per a tothom. Són els següents:

1. Posar fi a la pobresa en totes les seves formes en tot el món.

La pobresa s'ha reduït en un 50% des de l'any 2000 però segueixen existint milions de persones que viuen amb només 1,90 dòlars a el dia. La pobresa té moltes conseqüències com la fam, la malnutrició, la manca d'un habitatge digne, la impossibilitat d'accedir a l'educació o les malalties. També es produeix la discriminació de les persones amb menys recursos de la societat, de manera que no tenen possibilitat de participar.

Aconseguir que s'assoleixi aquest objectiu suposa fomentar un creixement econòmic que promogui la igualtat i que sigui sostenible.

2. Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l'agricultura sostenible

L'agricultura i el sector alimentari són fonamentals per eliminar la fam i la pobresa. Actualment la terra i l'aigua dels oceans i dels rius s'estan degradant i pateixen els efectes de la sobre explotació.
La reforma de sistema agrari i alimentari arreu del món és fonamental perquè puguin menjar totes les persones que passen fam.

3. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats

Aquest objectiu és la base de tots els altres perquè per arribar a la resta d'ODS cal que es garanteixi i promogui la salut i el benestar.
Encara queda molta feina per fer perquè les taxes de mortalitat materna i neonatal són molt altes, es propaguen malalties infeccioses i hi ha una mala salut reproductiva. Entre altres accions, per complir aquest objectiu, caldrà impulsar iniciatives que eradiquin determinades malalties, finançar els sistemes de salut, millorar el sanejament i augmentar l'accés als serveis mèdics.

4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida de tots

Si es vol assolir el desenvolupament sostenible, l'educació de qualitat és la base. L'educació i l'alfabetització proporcionen a les persones les eines necessàries per sortir de la pobresa i tenir un futur millor.
La realitat és que actualment hi ha més de 265 milions de nens i nenes que no estan escolaritzats. Els problemes que s'han de combatre són el mal estat de les escoles o l'escassa preparació dels professors, entre d'altres.

5. Aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i les nenes

La igualtat entre els gèneres és un dret humà i la base per assolir la sostenibilitat. Per aconseguir la igualtat cal que dones i nenes accedeixin a l'educació, a l'atenció mèdica, a un treball decent i puguin participar en els processos de presa de decisions polítiques i econòmiques.

6. Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tots

La manca d'aigua potable o l'aigua de mala qualitat tenen conseqüències en la seguretat alimentària i en els mitjans per subsistir de moltes persones al món. Per aconseguir que tothom tingui accés a l'aigua potable i al sanejament és fonamental que es gestionin de forma sostenible els recursos hídrics al món.

7. Garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots

L'energia s'utilitza per a moltes activitats quotidianes com cuinar o la neteja personal, però, més de 300 milions de persones al món segueixen cuinant amb combustibles molt contaminants.
Per protegir el medi ambient és fonamental impulsar la utilització d'energies renovables en calefacció i transport, entre d'altres aspectes, així com el finançament de tecnologies més netes.

8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots

Es considera que la meitat de la població mundial, aproximadament, viu amb menys de 2 dòlars a el dia i en molts països es donen casos d'explotació infantil. En alguns països el fet de tenir una feina no ajuda a sortir de la pobresa. En aquest sentit, amb aquest objectiu, es tracta d'aconseguir que totes les persones puguin tenir una ocupació de qualitat, de manera que es redueixi l'atur i s'augmenti la productivitat i el consum.

9. Indústria, innovació i infraestructures

Tenir una economia forta depèn que es realitzen inversions importants en les infraestructures dels països. La innovació, a més, és fonamental perquè hi hagi una indústria més productiva i menys contaminant. Encara que durant els últims anys s'ha produït una reducció de les emissions de diòxid de carboni en la fabricació, la reducció no ha estat igual a tot el món.

10. Reduir la desigualtat en i entre els països

Actualment existeixen grans desigualtats en països i entre països pel que fa a l'accés als serveis de salut, a l'educació i als béns productius. Per reduir les desigualtats és fonamental que es afavoreixin les exportacions dels països en desenvolupament i que es redueixin els aranzels.

11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, assegurances, resilients i sostenibles

En general, es considera que les ciutats han ajudat a moltes persones a progressar social i econòmicament i de fet, les ciutats han crescut i segueixen creixent de manera que s'espera que el 2030, 5.000 milions de persones visquin en ciutats. Per superar el repte que tantes persones visquin a les ciutats, aquestes han de convertir-se en espais segurs, inclusius, resilients i sostenibles.

12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles

El consum no sostenible produeix contaminació i degrada el medi ambient, per tant, cal actuar des de l'arrel per apostar per sistemes de producció que respectin en entorn i que siguin sostenibles. A més, totes les persones han de triar formes de vida sostenibles per contribuir a tenir cura de la natura i frenar el canvi climàtic.

13. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes

El canvi climàtic és una realitat i està produint efectes negatius en les persones, en l'economia i en la naturalesa. Per lluitar contra el canvi climàtic el 2016 diversos països van signar l'Acord de París i es van comprometre a treballar per limitar l'augment de la temperatura global a menys de 2 graus.

14. Conservar i utilitzar en forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible

Els mars i els oceans no són només font de vida, també són essencials per al comerç i el transport, però, actualment, la contaminació i l'acidificació estan causant canvis en els ecosistemes. Per aconseguir protegir mars i oceans és fonamental una regulació que sigui efectiva i que controli la sobrepesca i la contaminació.

15. Gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, aturar i invertir la degradació de les terres i aturar la pèrdua de la biodiversitat

Més de l'30% de la superfície de la terra està coberta per boscos i els arbres són elements essencials per frenar el canvi climàtic.
En l'actualitat, es destrueixen 13 milions d'hectàrees a l'any, el que provoca desertificació. El repte consisteix a protegir els boscos, gestionar l'ús dels recursos de forma sostenible i reduir la desertificació.

16. Promoure societats justes, pacífiques i inclusives

La pau és fonamental per aconseguir la resta d'ODS, però, la violència en totes les seves manifestacions segueix sent un problema per a persones de tot el món, en aquest sentit cal destacar el maltractament infantil i les seves greus conseqüències.
La clau està en legislar perquè les normes siguin més efectives i es protegeixin els drets de les persones.

17. Revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible

No serveix de res que s'estableixin objectius si no hi ha acords entre tots els actors que han de participar: governs, empreses privades i ciutadans. En aquest sentit és fonamental fomentar aliances per unir esforços i recursos i aconseguir que els ODS siguin una realitat.S_SDG_logo_without_UN_emblem_horizontal_Transparent_WEB.png

¿Com es supervisa el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible?

Ara que ja coneixes els ODS, és probable que et preguntis com es supervisa el compliment i com es coneixen els avenços que es realitzen. Per aconseguir-ho s'han establert una sèrie d'indicadors mundials, a més els governs elaboren altres indicadors nacionals. D'altra banda, es realitza un informe anual per analitzar els progressos i se celebren reunions cada any per examinar el que s'ha aconseguit.